Konstnärer & verk 2020/21

Kalenderåret 2020/21 presenterar vi stolt nya konstverk av Simon Fensholm, Erik Kihlbaum och skulpturer av Anni Kristine för de medlemmar med dubbelt medlemskap.
Bli medlem för att kunna välja din favorit idag!

Simon Fensholm

  • Simon Fensholm, konstnär, konstverk late night wordfeud, Våga Se - Konst
  • Simon Fensholm konstnär - konstverk WeCanTellFromHere - Våga Se Konst
  • Simon Fensholm konstnär - konstverk YouAreALandscape - Våga Se Konst
  • Simon Fensholm konstnär - konstverk Dialogue - Våga Se Konst
Simon Fensholm konstnär, porträtt i svartvitt. Fotograf Janus Engel Rasmussen.

”For these prints I wanted to create a series of works that all related together as a visual aesthetic concept, all works being part of the same story in four chapters, yet with an individual visual narrative in each work. By using the silk screen as production technique for the prints, I however got the chance to experiment and translate my visual universe into a more simplified and poetic graphic aesthetic.

Combining the dark, atmospheric silhouettes as a figurative element with the gradient colors in the skies, I wanted to create a visual and tactile experience where the motive of the artwork and the physical material of the print, together creates a dialogue between the tactile visual expression.”

/ Simon

Simon
Fensholm
inspireras av små vardagliga observationer och reflektioner kring sin omvärld. Han fascineras av mänskligheten, vårt beteende och interaktion med den moderna kultur vi lever i. I sina verk försöker han att dekonstruera det här perspektivet genom att söka sig under ytan, förbi filtrerade selfies och polerad perfektion. Hans serigrafier berättar en abstrakt historia om relationer; mellan inomhus och utomhus, mellan ensamhet och samhörighet, mellan poesi och dekadens.

Erik Kihlbaum

  • Erik Kihlbaum konstnär - konstverk SvartKatt1 - Våga Se Konst
  • Erik Kihlbaum konstnär - konstverk SvartKatt2 - Våga Se Konst
  • Erik Kihlbaum konstnär - konstverk SvartKatt3 - Våga Se Konst
  • Erik Kihlbaum konstnär - konstverk SvartKatt4 - Våga Se Konst
Erik Kihlbaum, konstnär. Porträttfotografi, svartvitt

“Under arbetet med de grafiska bladen till Våga Se så upplevde jag världen vi lever i som väldigt turbulent. Som kontrast drogs jag till mjuka världar och bilder av idyll och varma sommarkvällar. Medan jag sysselsatte mig med dessa bilder återkom hela tiden ett minne till mig: det var en sensommarkväll när jag var tonåring och jag och en kompis skulle ro ut på sjön för att fiska. På en skogsstig kom det en svart katt och den följde med oss ända ner till sjön. Den tittade nyfiket och vaksamt på oss och gick inte iväg ens när ett åskväder plötsligt närmade sig. Vi rodde tillbaka till stranden och just som vi dragit upp ekan på land så slog blixten ned mitt i sjön, ungefär på den plats som vi just lämnat. Katten strök sig runt mitt ben och jag klappade den en stund.”

/ Erik

Erik
Kihlbaum
är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Han är representerad av Galleri Thomassen i Göteborg. Erik arbetar med teckning, video och skulptur. Just nu använder han huvudsakligen tecknandet som metod men grundläggande i hans arbete är idéer kopplade till objekt och filmiska narrativ. Erik bygger objekt i teckningen genom stillbilder, som han ser som stills ur en film. I sin konstnärliga verksamhet så integrerar han teorier och frågor om tid, objekt, historia och populärkultur.

Anni Kristine, skulpturer för Dubbelt medlemskap

  • Anni Kristine konstnär - skulptur æble, Våga Se - Konst. Går att välja för alla med dubbelt medlemskap
  • Anni Kristine konstnär, skulptur i Våga Se - Konst 2020. Banan
Anni Kristine konstnär, porträttfotografi i svartvitt.

”Mit udgangspunkt er en fabuleren over finurligheder og sproglige vendinger i det danske sprog. Titler kan fx være ”mange bolde i luften”, hvor sprogbilledet bliver overført til en skulptur. Jeg er meget stolt af at jeg er blevet bedt om, dette år, at lave skulpturer til Våga Se. At jeg har valgt netop bananen med titlen GO BANANAS, siger lidt om humoren i titlen. Og hvad kan være flottere end en strunk forgyldt banan – oplagt til en hel masse spas. Æblet derimod – sundt, velsmagende og i den smukkeste grønne farve (alt skal jo helst være grønt/bæredygtigt i dag) – så titlen kan da kun være BEAUTY.”

/ Anni

Anni
Kristine
har arbetat med skulptur i många år. Först var det lera som var det föredragna materialet, men de senaste 20 -25 åren har hon arbetat med brons. Till medlemmar i Våga Se med dubbelt medlemskap har hon skapat en förgylld bronsbanan och ett grönpatinerat bronsäpple. Båda placerade på svarta, högpolerade socklar av granit